Danfoss Värmepumpar AB (Thermia) bliver en del af Stiebel Eltron-koncernen

738x415_news_Stiebel_Eltron Danfoss og den tyskbaserede koncern Stiebel Eltron har indgået en aftale om, at Stiebel Eltron overtager Thermia, som inkluderer Danfoss Värmepumpar AB i Sverige samt aktiviteter i Norge og Finland. Transaktionen er en del af Danfoss' øgede fokus på sine kerneaktiviteter, og Danfoss-koncernen vil fortsat være distributør af Danfoss brandede varmepumper på få udvalgte markeder.

- 16. april 2018 Af Danfoss Varme

"Med dette strategiske frasalg har vi taget næste skridt mod at sikre et klart fokus på kernen af vores varmepumpeaktiviteter, der fremover koncentreres om at levere avancerede komponenter og teknologier til varmepumper. Varmepumpeapplikationen og aktiviteter omkring udvikling og levering af teknologi til den globale varmepumpeindustri vil fortsat være en meget vigtig prioritet og vækstmulighed for Danfoss," siger Kim Fausing, koncernchef og CEO i Danfoss.


Danfoss vil fortsætte med at levere varmepumpeteknologi til Stiebel Eltron og fortsat være distributør af Danfoss brandede varmepumper på få udvalgte markeder, herunder Danmark.

Thermia og Stiebel Eltron-koncernen er førende inden for varmepumper, og deres komplementerende forretninger udgør et stærkt strategisk rationale, for at de to virksomheder nu går sammen.

Da Thermia blev en del af Danfoss-koncernen i 2005, var hensigten at udvikle forretningen til at blive nummer et eller to på sit forretningsområde i tråd med Core & Clear-strategiens fokus på at opbygge førende positioner. I 2016 måtte man erkende, at dette ikke ville være muligt, og strategien for varmepumpeforretningen i Danfoss blev derfor revideret, og Thermia blev en stand-alone forretning.
"Både Thermia og Stiebel Eltron er stærke spillere med brands, produktportefølje og distributionskanaler, der komplimenterer hinanden ekstremt godt. Det er et perfekt match, og Stiebel Eltron-koncernen er en ideel ny ejer for Thermia, der vil udgøre et solidt udgangspunkt for fortsat rentabel vækst," siger Troels H. Petersen, Senior Vice President, Corporate M&A, Danfoss A/S.

"Vi er meget glade for at blive en del af Stiebel Eltron-koncernen," siger Magnus Glavmo, Vice President Operations i Thermia. "Vi mener, at Thermia kan bidrage betydeligt til koncernens fremtid, og vi vil i fællesskab kunne skabe nye muligheder, der vil være til gavn for os alle."

Der er et meget lille overlap i produktporteføljer og på markederne, så at slå Thermia og Stiebel Eltron sammen vil bidrage til at styrke positionen på et stigende konkurrencepræget europæisk varmemarked.

"Vi vil sammen være i stand til at betjene kunder på flere markeder end tidligere, og alle vores kunder vil drage fordel af at få adgang til en meget bredere produktportefølje," siger Lars Gyllander, Vice President Sales & Marketing. "I løbet af den kommende overgangsperiode vil den primære prioritet være at bevare vores fokus på at betjene vores kunder."

I Danfoss' danske salgafdeling siger Sales Director i Danfoss Heating, Tony Nielsen: "Vi vil gerne overfor vores danske kunder præcisere, at handlen ingen betydning får for vores salg af Danfoss varmepumper i Danmark. Danfoss vil også fremover have fokus på at udvikle og udbygge salget af varmepumper til vores danske kunder. Danfoss brandede varmepumper vil også fremover blive produceret af Thermia Värmepumpar som det er tilfældet i dag. Vi ser frem til også fremover at fortsætte vores gode samarbejde, og står gerne til rådighed såfremt der er behov for yderligere afklaring."

Yderligere fakta om opkøbet:

  • Udvikling og fremstilling af varmepumper vil fortsat foregå på de to nuværende lokationer, hvoraf Arvika i Sverige er specialiseret i jordvarmepumper og Holzminden i Tyskland fokuserer på koncernens luft-, vand- og ventilationsprodukter.
  • Thermia vil forblive det aktive brand for Stiebel Eltron-koncernen i den nordiske region. Planen for andre områder er at gennemgå hver landeopsætning og baseret på dette, vil det blive besluttet, hvor Thermia- og/eller Stiebel Eltron-brandet skal bruges.
  • Thermia, er en stærk spiller på varmepumpemarkedet i bl.a. Norden med et nettosalg på cirka 650 millioner SEK (regnskabsåret 2017). Thermia har base i Arvika i Sverige og beskæftiger 210 medarbejdere i Sverige, Finland og Norge. 
  • STIEBEL ELTRON blev grundlagt i 1924 og er en førende udbyder af varme- og boligkomfortteknologi. I 2016 lå koncernens omsætning på 478 millioner EUR (bruttosalg). Virksomheden har base i Holzminden i Tyskland og beskæftiger 3.100 medarbejdere, hvoraf 1.900 er baseret i Tyskland, og 1.200 er baseret andre steder i verden.

 

 

Vær social Deltag aktivt

Vil du lære os at kende?

Lær os at kende, og deltag i samtalen