Individuel rumstyring sparer energi

"Individuelle rumtemperaturstyringer giver fremtidige beboere energibesparelser og et højt komfortniveau."

Hr. Kerim Akıncı
Maskiningeniør

— 9. september 2014 Af Vandbaseret gulvvarme

Optimering af boligarealet
Hvad gør man, hvis man vil tilbyde lejlighedsejere størst muligt boligareal, værdifulde energibesparelser og høj varmekomfort på samme tid? De arkitekter og ingeniører, der arbejdede på projektet "Vadistanbul" i Istanbul, Tyrkiet, var enige om, at de ville opfylde alle ønsker ved hjælp af gulvvarme fra Danfoss. Gulvvarme ville spare værdifuld plads i bygherrens mange små lejligheder, samtidig med at det ville øge komforten og sænke energiforbruget. Et prestigefuldt projekt. 'Vadistanbul'-projektet er et af Tyrkiets mest prestigefulde projekter. Det er et nyt område, der skal tilføjes i storbyen Istanbul, i tre trin. Den første fase, der er døbt "Vadistanbul Teras", omfatter 1.111 lejligheder, der opføres i otte bygninger. De efterfølgende faser inkluderer opførelse af et indkøbscenter, restauranter, et 5-stjernet hotel og yderligere 1.200 lejligheder.

Individuel temperaturstyring
Nøglen til langsigtede energibesparelser er, at der bliver individuel temperaturstyring i hvert enkelt rum. Der leveres kun varme, når og hvor der er behov for det. Derudover giver gulvvarme så højt et komfortniveau, at den ønskede temperatur kan sættes 1 eller 2 grader celsius lavere end på et sammenligneligt radiatorvarmesystem. Der spares 5 % energi for hver grad, rumtemperaturen sænkes. 

Hydronisk indregulering
For at maksimere både energibesparelser og boligkomfort er gulvvarmesystemet hydronisk indreguleret. Hver enkelt gruppe i gulvvarmesystemet er forindstillet til kun at tillade, at det nødvendige flow kan passere.

En komplet gulvvarmeportefølje 
Danfoss leverede alle nødvendige gulvvarmeprodukter. Derudover bidrog de innovative Danfoss-gulvpaneler til at gøre installationen af FH PE-RT-rørene til en nem opgave.

Fordelerrør med både flowmåler og forindstilling
FHF-F-fordelerrør i høj kvalitet med flowmåler og forindstillingsventiler skaber et godt indreguleret system. Der vil blive installeret TWA-A-aktuatorer for at gøre det muligt for rumtermostaterne at styre temperaturen i hvert enkelt rum. 

Land: Tyrkiet
Bygningstype: 8 lejlighedskomplekser
Bygningsår: 2014
Størrelse: 1+1 rum (70 m2) op til 5+1 rum (400 m2)
Varmeafgiver: Gulvvarme
Gulvvarmetype: BasicPlus til 600 km PE-RT-rør
Gulvvarmestyring: 6.342 FH-WT-termostater + 1.179 FH-WC-tilslutningsboksstyringer 8.226 TWA-A aktuatorer på FHF-F-fordelerrør
Varmekilde: Centralvarme med en understation pr. lejlighed
Virksomhedsnavn: Artas-Aydinli-Kelesoglu Construction Consortium
Virksomhedsbranche: Byggeri

 

Vær social Deltag aktivt

Vil du lære os at kende?

Lær os at kende, og deltag i samtalen